Vanaf haar ontstaan in 1979 bracht de groep een mengeling van ska, pop en punk. Ze hadden een bescheiden hit met hun debuutsingle “Pick It Up” (’80). De Amerikaanse punkgroep The Offspring liet zich in de jaren 90 erg hard inspireren door dit nummer in hun nummer Don’t Pick It Up van het album Ixnay on the Hombre. Het kwam echter niet tot rechtszaak vanwege plagiaat.

Na een tweede single “Do the standing still” en het album Employees (’82), viel de groep in 1983 viel uiteen. Ondanks het korte bestaan lijkt de band een beetje een “wie is wie?” van de Belgische muziekscene uit het begin van de jaren 80. Zo maakte Marcel Vanthilt even deel uit van The Employees. Eind 1982 stapte Karel Theys op omdat hij spelen met de Employees niet langer kon combineren met zijn studies. Hij werd vervangen door Michel De Coster (van De Mens).

Kloot Per W was na de split actief in een resem groepen waaronder De Kreuners, De Lama’s en Polyphonic Size. Daarnaast presenteerde hij Metalopolis op Studio Brussel. Karel Theys dook later op bij De Lama’s en Clouseau.

In 1993, tien jaar na de split, hielden ze een re√ľnie, met Geert Vanroelen, Dirk Debraekeleer, Kloot Per W, Jo Moens en Karel Theys. Er werd een tweede album opgenomen, met name Radio Debris (’93). Uit deze plaat werden twee singles uitgebracht, met name Rock ‘n Roll en Fire Brigade.[1]

Op 19 mei 2006 overleed frontman Geert Vanroelen.

(bron: Wikipedia)